De Mythe
Is Zechstein magnesium nu een zeezout of steenzout? Je zult verbaasd zijn over het antwoord. Het is gewoon steenzout maar mag zeezout genoemd worden omdat het een oude zeebodem is.
Magnesiumchloride zoals die gewonnen wordt in Groningen is een magnesiumzout. Is het nu een zeezout omdat het uit een oude zeebodem komt of is het gewoon landzout zoals in Boekelo door AKZO Nobel wordt gewonnen. Je zult het misschien vreemd vinden maar Zechstein magnesium is gewoon landzout ook wel genoemd steenzout.In een uitzending van het programma Keuringsdienst van waarde uit 2008 werd wederom de mythe onderstreept dat wat verkocht wordt als “zeezout” niets meer is dan steenzout dat wettelijk “zeezout” genoemd mag worden omdat het “oude zeebodem” is.
Landzout is absoluut geen zeezout
Landzout is weliswaar een in het land opgesloten zeebodem zoals de Zechstein zee maar daarmee houdt iedere vergelijking ook meteen op, want het mist datgene wat echt zeezout nu juist zo uniek maakt, namelijk de interactie tussen zonne- en waterenergie, de twee meest levensscheppende energieën op aarde.Dit maakt dat de mineralenbalans en –samenstelling in de droge en donkere aarde niet meer gelijk is aan die van echt zeezout.
De zoutmijnen waar magnesiumzouten in Groningen gewonnen worden zijn exact dezelfde als waar het geraffineerde industriële zout, de pekel en het tafelzout vandaan komt. Alleen de locatie is anders, namelijk Twente,
Himalaya magnesium kun je wel écht zeezout noemen. Ook uit een oerzee ontstaan en miljoenen jaren oud, maar het heeft zich al weer honderden zo niet duizenden jaren als binnenzeen kunnen ontwikkelen. Himlaya magnesium is onbewerkt, ongeraffineerd en ongewassen. Het word volgens een meer dan 2000 jaar oud methode, nog afkomstig van de oude Tibetanen, met de hand geschept waarna het door wind en de zon gedurende een maand wordt gedroogd.
Dat dergelijk magnesiumzout” vaak onder andere namen als bijv. “oerzout” zelfs in natuurvoedingswinkels te vinden is, vind ik ronduit schandalig.
Himalaya magnesium is echt magnesium -zeezout
Daarna wordt het met bergwater vermengd om de juiste verhouding te krijgen.
En dat is juist zo belangrijk, want als je het gaat wassen of schoonmaken raak je water minnende mineralen kwijt.
Maar vooral beïnvloed deze raffinage de waardevolle natuurlijke magnesium eigenschappen zoals die uit de zee komt.
Himalaya magnesium is perfect voor een goede werking van de lichaamscellen. Je cellen moeten de stoffen krijgen die ze nodig hebben om te regeneren, om goed te kunnen functioneren en om de noodzakelijke reparaties aan cellen en organen te kunnen uitvoeren.