Dit blog gaat over het gebruik van magnesium olie tegen hoofdpijn en migraine. Na jarenlang getobd te hebben heb ik de oplossing gevonden. Deze ervaring wil ik graag met je delen zodat ook jij definitief van de hoofdpijn of migraine af kunt komen.

Home

Magnesium olie tegen hoofdpijn

Magnesium olie tegen hoofdpijn


Je zult misschien denken, Magnesium olie tegen hoofdpijn? wat is dat nu? Kan je echt hoofdpijn weg krijgen met magnesium olie? Dat weet ik wel zeker, mij is het ook gelukt, dus waarom jou niet. Wel even volhouden maar dan raak je er van af. Vaak is al bij opkomende hoofdpijn een enorme verlichting mogelijk. Maar je wilt natuurlijk helemaal van je hoofdpijn en/of migraine af. Hoe lang dat duurt? Dat kan per persoon verschillen. Soms ben je binnen een paar dagen van je hoofdpijn af, maar het kan ook weken of maanden duren. Dat is in ieder geval veel beter dan jarenlang medicijnen slikken en er nooit van afkomen. De meeste mensen gebruiken aspirine of andere pijnstillers omdat dat snel helpt, maar weet je wat het probleem daarmee is?


magnesium forever huidcremes bevatten gevaarlijke stoffen

LAATSTE NIEUWS


Zechstein magnesium zoutwinning in de zoutvallei. Ecologisch onaanvaardbaar. Minister Wiebes komt te laat. Lees meer..


De zuiverste magnesium ter wereld" veroorzaakt mogelijk milieuramp in het Groninger dorp Tripscompagnie. Lees meer..

Magnesium Forever huidcrèmes bevatten gevaarlijke stoffen. Lees meer..

Gevitaliseerde
magnesiumolie, daar krijg ik hoofdpijn van! Lees meerDe meeste mensen krijgen uiteindelijk medicijn afhankelijke hoofdpijn. Wat is dat?

Dat is chronische dagelijkse of wekelijkse hoofdpijn. Dit is het gevolg van het in stand houden van overmatig gebruik van pijnstillers of andere medicijnen tegen hoofdpijn. Deze vorm van chronische hoofdpijn wordt ook wel geneesmiddelenafhankelijke of medicijnafhankelijke hoofdpijn genoemd. De enige manier om daar van af te komen is het radicaal stoppen met het gebruik van medicijnen. Dit mag natuurlijk alleen in overleg met je arts.


Ik had medicijnafhankelijke hoofdpijn, ik slikte pijnstiller na pijnstiller. De medicijnen hielpen steeds minder en ik kreeg steeds zwaardere totdat het helemaal niets meer hielp. Na een consult met een hoofdpijnkliniek ontdekte men dat ik een medicijnafhankelijke hoofdpijn had. Daar heb ik dus jarenlang mee getobd. Na overleg met mijn arts langzaam gestopt met medicijnen maar de hoofdpijn kwam toch weer terug! Een medicijn was voor mij echt geen optie meer dus ben ik verder gaan zoeken. Mijn arts zag er geen heil in en ik kende ook niemand die me daarmee zou kunnen helpen dus ik ben maar een beetje gaan experimenteren. Ik ben begonnen met magnesiumpoeder maar daar ging ik vreselijk van aan de.....en het hielp niet. Toen pillen, daarna capsules, eerlijk gezegd werd ik ziek van de troep die om die pillen zit. Een pil of capsule bevat vaak slechts 10% van zijn omvang/gewicht aan het mineraal magnesium. de rest zijn vulstoffen, kleurstoffen, conserveermiddelen, glansmiddelen enzovoorts. Want zoals ik gelezen en gezien had op internet moet je best wel veel magnesium gebruiken want je verliest ongeveer 50% via het maag darm kanaal. Dat betekent dat ik minimaal 2 x zoveel pillen moest nemen als ik dacht nodig te hebben om tot een redelijke hoeveelheid van 500 mg per dag te komen en dat kostte veel pillen en dus veel geld.

Toen vertelde iemand me "magnesium olie tegen hoofdpijn" zou best is een betere oplossing kunnen zijn.


Dat ben ik gaan proberen en tot mijn verbazing hielp het goed, heel erg goed zelfs. Hoe je met magnesium olie je hoofdpijn of migraine weg kunt krijgen wil ik je graag uitleggen op dit Blog wat ik gemaakt heb voor mensen zoals ik die jarenlang met hoofdpijn rondlopen. Hoofdpijn is er in veel verschillende vormen en is de meest voorkomende reden tot verzuim op het werk in Nederland. Hoofdpijn wordt gek genoeg niet gezien als een ziekte terwijl er miljoenen mensen aan lijden en dat kan dagelijks zijn tot enkele keren per jaar. De oorzaak van hoofdpijn is zo divers dat de reguliere geneeskunde er weinig aan kan doen dan alleen het geven van vaak (zware) medicijnen.

Ik heb na jarenlang zoeken de beste oplossing gevonden tegen mijn hoofdpijn en dat is zuivere magnesium olie. Ja, geloof me, echt, ik gebruik magnesium olie tegen hoofdpijn, het is wonderbaarlijk maar waar.


Hoe en welke magnesiumolie ik gebruik tegen mijn hoofdpijn ga ik je hier vertellen want dat is een lange zoektocht geweest en dat gun ik je niet want ik heb zelf behoorlijk wat geld uitgegeven om erachter te komen welke magnesium olie nou echt goed werkt. Want, niet alle magnesium olie is voldoende effectief, de meeste magnesium-oliën werken wel maar slechts gedeeltelijk en de hoofdpijn komt dan snel weer terug. Daarbij blijkt dat bijna alle soorten magnesium olie van dezelfde fabrikant Nedmag vandaan komen maar wel onder verschillende merknamen verkocht wordt. Omdat ik dat niet wist heb ik dus heel veel magnesium olie gekocht waarvan ik dacht dat het anders was maar het bleek precies hetzelfde product. Allemaal geprobeerd en zonder succes, Je begrijpt misschien dat ik me aardig voor de gek gehouden heb gevoeld.Maar goed voordat ik je ga vertellen hoe magnesium olie je van je hoofdpijn af kan helpen hier vast een link naar de Himalayamagnesium website waar je zeer zuivere magnesium olie tegen hoofdpijn kan kopen, klik hier. Dit is zoals ik het ervaren heb de enige website die echte 100% natuurlijke ongeraffineerde magnesium verkoopt, (de meeste magnesium olie wordt net als keukenzout geraffineerd). Deze natuurlijke en zeer zuivere magnesium heeft het Ecocert/COSMOS Natural certificaat. Dit is een garantie voor de hoogste kwaliteit. Wil je meer lezen over Ecocert/COSMOS klik dan hier


Lees vooral verder want er is nog veel meer te vertellen, hoe je magnesium olie gebruikt, hoelang en wat de beste behandelmethode is.


Maar eerst wat is magnesium olie eigenlijk?


Ik kom er later nog op terug wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de vele magnesiumolie soorten en/of merken. Ik wil je eerst uitleggen wat magnesium olie nu precies is en waarom ik denk dat alleen ongeraffineerde magnesium olie helpt. Misschien een heel klein beetje duurder maar in mijn opinie wel veel beter en dat heb ik er graag over om mijn hoofdpijn/migraine kwijt te raken. Magnesium olie is van oorsprong een vloeibaar natuurlijk magnesiumzout uit de oceaan. Men noemt het magnesiumchloride (chloride is een natuurlijke stof die in het lichaam voorkomt en dus geen chloor zoals we die uit de keuken kennen). Het is, op natriumchloride na, het meest voorkomende zoutcomponent in zeewater. Magnesiumchloride wordt van alle magnesiumsoorten het gemakkelijkst in ons lichaam opgenomen. Als baby liggen we in een badje baarmoedervocht wat voor 95% gelijk is aan oceaanwater, vandaar dat ons lichaam het makkelijk kan opnemen.
Het grote voordeel van magnesiumolie en de toepassing voor op de huid. 


Magnesium olie wordt meestal op de huid gespoten of gewreven en kan zo via de huid direct in de bloedbaan komen en zijn ontspannende en genezende werk doen. Het grote voordeel is dat het niet via het maag en darmkanaal hoeft te gaan en er dus geen verliezen zoals bij pillen optreden. Als je toch magnesium wilt innemen dat kan je het beste Himalaya magnesium drinkbaar voedingssupplement innemen. Hierbij is het verlies in het maag en darm kanaal minder omdat het al via het slijmvlies van de mond wordt opgenomen en dan werkt het dus van twee kanten.

De voordelen van magnesium olie tegen hoofdpijn


 • Het kan veilig en gemakkelijk aangebracht worden (bijvoorbeeld gewreven of gespoten) op de huid 
 • Kan direct op de huid worden aangebracht of worden gebruikt in baden en voetbaden 
 • Magnesiumchloride wordt snel geabsorbeerd voor opname in cellen, weefsels, organen en de bloedbaan 
 • Verzadigt weefsels (in tegenstelling tot orale supplementen) waardoor grotere hoeveelheden snel beschikbaar zijn voor het lichaam 
 • Snelle lokale effecten op spieren, bindweefsel en huid (in tegenstelling tot orale supplementen) 
 • De absorptie van de huid is zelfregulerend 
 • De huid absorbeert meer magnesium dan kan worden geabsorbeerd met behulp van orale supplementen 
 • Belast de lever niet (in tegenstelling tot orale supplementen) 
 • Heeft geen invloed op gastro-intestinale klachten of losse ontlasting geassocieerd met orale magnesiumsuppletie 
 • Lagere kosten per dosis dan intraveneuze of intramusculaire injecties, die doorgaans worden toegediend door medici. 
 • Lagere kosten per dosis dan veel oraal toegediende magnesiumsupplementen 
 • Verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder magnesiumolie, gel en serum.

Wat doet magnesium voor het lichaam?


 • Magnesium speelt een belangrijke rol in de energiehuishouding en de spieren. Het verwijdert melkzuur na inspanning of stress. Er is ook een verband tussen magnesiumtekort en hartritmestoornissen, het hart is immers een grote spier! 
 • Magnesium zorgt, samen met calcium, voor de opbouw van sterke botten. Een goede balans van magnesium en calcium is hierbij essentieel. Te veel calcium, zonder extra magnesium, zorgt voor verkalking in de aderen, spieren en gewrichten. 
 • Magnesiumtekort is een bekend verschijnsel bij mensen met vermoeidheidsklachten. Het is van groot belang voor de stofwisseling van koolhydraten en voor het transport en opslag van insuline, dat onze bloedsuikerspiegel reguleert. 
 • Omdat magnesium ook de hoofd- en nekspieren kan ontspannen, kan het hoofdpijn voorkomen. 
 • Magnesium wordt ook gebruikt door mensen met eczeem, huidallergie, of andere huidklachten. De huid herstelt zich, schilfers verdwijnen en de jeuk neemt meestal snel af. Tevens reinigt chlorofyl, wat rijk is aan magnesium, het bloed. 
 • Zenuwen hebben ook magnesium nodig om te kunnen ontspannen. Daarom kan extra magnesium bijdragen aan minder zenuwpijn. 
 • Verder is magnesium een antioxidant en beschermt het daarom tegen vrije radicalen. Daarom werkt het ook tegen veroudering. 
 • Magnesium verhoogt de gevoeligheid van insuline en biedt daarom bescherming tegen diabetes en insulineresistentie.

Er zijn in Nederland maar 2 soorten magnesium olie verkrijgbaar.


De enige werkelijk 100% natuurlijk en handmatig gewonnen magnesium olie komt uit Tibet en heet Himalaya magnesium, dit is de beste magnesium olie tegen hoofdpijn die ik heb kunnen kopen.

Hoe ontstaat een magnesiumtekort?


Onderliggende factoren kunnen een rol spelen bij een tekort aan magnesium


 • Verhoogde magnesiumbehoefte door ongezonde leefstijl (junkfood, suikers, frisdrank, alcohol, cafeïne e.a.) 
 • Gebruik van maagzuurremmers, calciumantagonisten of hartglycosiden 
 • Het slikken van de anticonceptiepil (‘de pil’) 
 • Aanhoudende diarree 
 • Onbehandelde en/of ongecontroleerde diabetes of insulineresistentie 
 • Intensief sporten 
 • Nieraandoeningen of gebrekkige nierfunctie 
 • Darmaandoeningen (ziekte van Crohn e.a.) 
 • Gebruik van diuretica (plastabletten) of laxantia (laxeermiddelen) 
 • Verminderde activiteit van de bijschildklieren (hypoparathyreoïdie) 
 • Zwangerschapsvergiftiging c.q. pre–eclampsie of gerelateerde zwangerschapscomplicaties 
 • Overmatig alcoholgebruik c.q. alcoholmisbruik 
 • Overmatige mentale & psychosomatische stress door zorgen, pijn, verdriet, frustraties etc. 
 • Magnesium-malabsorptie 
 • Algehele ondervoeding 
 • Inname van bepaalde zware metalen (fluoride e.a.) 
 • Overmatige consumptie van vlees & zuivel 
 • Stelselmatig saunabezoek 
 • Vermoeidheid (lees hier meer over magnesiumolie tegen vermoeidheid)